БСП праща в Брюксел най-големите си остриета

БСП праща в Брюксел най-големите си остриета

БСП

A A+ A++ A

Най-големите си остриета праща в Брюксел БСП. Вече се завъртяха първите имена за новите евродепутати на социалистите. От сегашните петима БСП няма да остави нито един, съобщиха от "Позитано" 20. В София трайно се връщат Сергей Станишев, Петър Витанов, Елена Йончева, Иво Христов и Цветелина Пенкова.

Зам.-председателят на БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин, депутатът и бивш министър на икономиката Драгомир Стойнев и икономистът проф. Румен Гечев, който също е бивш икономически министър, се спрягат за евролистата на социалистите, предаде Епицентър.бг.

Докато за Вигенин и Стойнев се говори отдавна, името на проф. Гечев изскочи сравнително наскоро от негова публикация във Фейсбук.

"На Плевенската общинска конференция на БСП, проведена на 30.03.2024 г., запознах делегатите с целите и задачите пред партията за предстоящите избори за Европарламент.

Най-сърдечно благодарих за рекордния брой номинации за моята кандидатура", пише икономистът.

Проф. Гечев е народен представител от Плевенския многомандатен избирателен район.

Двамата бивши министри от кабинета на Пламен Орешарски - Вигенин и Стойнев, по устав вече нямат право да се кандидатират за националния парламент

# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници