Никога не приемайте тези 7 неща като подарък!

Никога не приемайте тези 7 неща като подарък!

Pixabay

A A+ A++ A

Подаръците са част от нашето ежедневие и често носят радост както на получателя, така и на дарителя. Въпреки това, съществуват различни вярвания и суеверия относно това дали всички подаръци са полезни или могат да носят скрити послания.

Според езотерика Илона Калдре, подаръците могат да бъдат разделени на две категории: такива, които трябва да приемаме с радост, и такива, които е по-добре да избягваме. Първите са източник на положителна енергия, докато вторите могат да донесат негативност и да привлекат нещастие. Тя препоръчва да се отказваме от приемането на подаръци, които попадат във втората категория, и да не ги предлагаме на другите. Ето списък на подаръците, които могат да бъдат потенциално опасни:

Седем опасни подаръка

  • Часовник: Часовникът може да изглежда като обикновен аксесоар, но се смята, че подаряването на часовник символизира края на щастливите времена. Ако все пак решите да приемете такъв подарък, се препоръчва да дадете на дарителя няколко монети, като символично заплащане за него.
  • Ножове: Остри предмети като ножове се считат за лош знак. Вярва се, че те привличат и съхраняват отрицателна енергия, която може да има неблагоприятно влияние върху получателя и дори да доведе до разрив в отношенията.
  • Ръкавици: Ръкавиците могат да изглеждат като неутрален подарък, но се смята, че те са свързани с ритуали за контрол над човешкото съзнание, затова е препоръчително да се избягва тяхното подаряване и приемане.
  • Портфейл: Подаряването на празен портфейл се счита за лоша финансова поличба. Ако все пак решите да подарите портфейл, се препоръчва да поставите в него поне няколко монети и да изплатите подаръка, за да запазите финансовия късмет.
  • Огледало: Огледалото е предмет с мистични свойства, често използван в ритуали. Смята се, че то може да „отрази“ красотата и младостта на човека, както и да бъде част от ритуал, насочен срещу него.
  • Перли: Перлите се свързват със сълзите на вдовици и сираци и се вярва, че подарените перли могат да донесат загуби и болести. Препоръчително е да си купите перли самостоятелно, вместо да ги приемате като подарък.
  • Носна кърпичка: Този предмет се асоциира с мъка и тъга и се смята за носител на негативна енергия.

Тези вярвания и суеверия отразяват различни културни и лични убеждения относно значението на подаръците и тяхната енергийна стойност. Важно е да се подходи с разбиране и уважение към такива традиции, дори ако не ги споделяме.

#поверия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници