Депутатите отказаха да налагат забрани върху рекламите за хазарт

Депутатите отказаха да налагат забрани върху рекламите за хазарт

НС

A A+ A++ A

При гласуването 67 бяха "за" (бел. ред. - 7 от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП, ИТН и Радостин Василев), 29 бяха против, а 79 се въздържаха, предаде "Фокус".

От "Възраждане" предлагаха да се наложи цялостна забрана на рекламите за хазарт, освен ако те не се отнасят до "Българският спортен тотализатор" и по сградите, където са разположени игралните зали. В мотивите към текстовете бе записано, че една от най-засегнатите групи от рекламите за хазарт са малолетните, които по закон не можело да бъдат обект на такива, според тях обаче имало много вратички за това.

Друга съществена промяна, която от "Възраждане" предлагаха, е СЕМ и Регионалните здравни инспекции да следят за разпространението на рекламите за хазарт и да ги ограничават. Към момента тази контролна дейност законово е възложена на НАП.

"Възраждане" настояваха и за промяна в ставките за хазарта. От четвъртата политическа сила предлагаха вместо фиксирана сума, ставката да е процент от стойността на направените залози, като процентът се променя според вида на играта и техническото средство.

#НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници