Детето на убитата и натикана в куфар Евгения с тежък удар по баща си

Детето на убитата и натикана в куфар Евгения с тежък удар по баща си

стоп кадър

A A+ A++ A

Детето на убитата от съпруга си Евгения Владимирова търси от баща си 91 000 лева, които Орлин превел на майка си след убийството на жена си.

През февруари тази година с Павлов иск от името на момченцето настойниците му искат от съда да обяви за недействително въпросното прехвърляне, съобщиха от Софийския градски съд (СГС), цитирани от „Телеграф“ .

Още повече че срещу подсъдимия Орлин и баща му Пламен са заведени и искове за кръвнина от детето в качеството му на граждански ищец по делото за убийството.

Въпросните 91 000 лв. били капаро за покупка на апартамент и били преведени с предварителен договор на строител.

След убийството и последвалия арест на Орлин обаче той разваля сделката, дава паролите за електронно банкиране на майка си Боряна, която прехвърля средствата в сметка на свое име.

По време на едно от заседанията на СГС по процеса за убийството майката на Орлин призна това и обясни, че с тези пари плащала на адвокатите по делото и поемала други разходи.

Близките на жертвата пък твърдят, че средствата са и на Евгения. Междувременно в СГС тече и дело за издръжка, на която Орлин е осъден, но не плаща на детето си.

През миналата година Софийският районен съд постанови подсъдимият да плаща 450 лв. месечна издръжка на момченцето. Той обаче обжалва решението.

Тялото на Евгения бе открито натъпкано в куфар и захвърлено край Перник в края на 2021 г. Освен Орлин подсъдим за зверството е неговият баща - Пламен Владимиров.

Според обвинението Евгения е била удушена, а после тялото й било натикано в куфар. След убийството Орлин обяви жена си за изчезнала. През есента на миналата година СГС осъди двамата подсъдими на доживотен затвор.

Присъдата обаче не е окончателна. Предстои процесът да продължи пред Софийския апелативен съд.

#Евгения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници