Какво е казвала Ванга за умрелите и отвъдното?

Какво е казвала Ванга за умрелите и отвъдното?

Кадър: НОВА

A A+ A++ A

Макар загубила зрението си едва на 12-годишна възраст, баба Ванга, чието истинско име е Вангелия Пандева Гущерова, е имала изключително ясен и бистър поглед както върху живота, така и върху смъртта. За това свидетелстват нейните предсказания, на част от които вече сме свидетели.

Петричката врачка, както е наричана от мнозина, е помогнала на много хора и това надали някой може да отрече. Тя е била в тесен контакт с техните мъртви роднини или близки и именно те са я насочвали как да бъде полезна на живите.

Какво казва баба Ванга за мъртвите?

Баба Ванга категорично е вярвала в задгробния живот, както и че смъртта е чисто физическо явление, а човешката душа не умира. Твърдяла е, че по време на разговорите ѝ с починалите вече хора те са се явявали с непокътнато лице и тяло, независимо кога е настъпила физическата им смърт.

Какво е казвала баба Ванга за мъртвите може да се открие в редовете на книгите, посветени на живота ѝ. Дали това наистина са били нейните думи, можем единствено да гадаем, защото като физически незряща тя не е имала възможността да напише свои лични мемоари, които да ни напомнят за нейната мъдрост, както и за нейните пророкувания.

Ето обаче цитати на Ванга относно мъртвите и задгробния живот, които са записани черно на бяло от нейни последователи.

"Мъртвите често помагат и защитават близките си от неприятностите. Хубавите, безгрешните духове имат право на повече посещения на Земята.”

"Виждам мъртвите прозрачни, а някои чисти духове светят като огън.”

"Защо ви е страх от смъртта? Тя е толкова красива. Виждам я с маска на усмихната млада жена с пусната руса коса.”

"Ако даваш на този свят, ще имаш и на небето. Ако имате две ябълки, голяма и малка, дайте една от тях. Ще получите същото в следващия свят. Ако не сте дали нищо в този живот, и там няма да получите нищо."

"Душите, които живеят в отвъдния свят, са трийсетгодишни - на Христова възраст. Имат зрение, слух, вкус. Някои от тях помагат на живите. А най-добрите се прераждат отново на земята."

"Прераждаме се най-малко 150 пъти - задължително. После - кой колкото си иска. Сите имаме по двама духовни учители, докат сме на земята"

"Хората ще започнат да се избавят от телата си... Може да се живее без тяло, само с личност, само с енергия както при мъртвите. Но това няма да стане скоро..."

Както казахме в началото няма как да сме абсолютно убедени във всичко, което цитираме, пише Съновник.бг. Но ето какво е казала Петричката Пророчица за умрелите и според записките на режисьора П.И., които той си е отбелязал по време на интервю с Ванга:

"Вече ви казах, че след смъртта тялото се разлага, изчезва, както всички живи същества след смъртта. Но определена част от тялото не се поддава на гниене, не гние… Не знам как да го нарека. Вярвам, че нещо в човека, което не подлежи на разпад, се развива и преминава в ново, по-висше състояние, за което не знаем нищо конкретно. Става нещо подобно: умираш неграмотен, после като студент, после катf човек с висше образование, после като учен."

#Ванга

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници