Само за два месеца: Митничарите са задържали близо 4 пъти повече злато

Само за два месеца: Митничарите са задържали близо 4 пъти повече злато
A A+ A++ A

Близо 4 пъти повече златни изделия задържаха митническите служители през първите два месеца на годината в сравнение със същия период на предишната година.

През януари и февруари митническите инспектори от „Митническо разузнаване и разследване“ са предотвратили контрабандата на близо 14 кг златни изделия при проверки на различни митнически пунктове в страната. Количеството е и над 2 пъти повече в сравнение с цялото първо полугодие на 2023 г.

При един от последните случаи за февруари митническите инспектори откриват 3 кг златни накити при проверка на автобус, влизащ в страната от Турция.

На 23 февруари на МП Капитан Андреево пристига автобус с турска регистрация, управляван от турски гражданин, на път от Турция през България за Румъния.

Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в естествена кухина на пода, в зоната на таблото пред водача, са открити 17 пакета с изделия от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза откритите изделия – обици, пръстени, колиета, синджири, медальони, гривни са от 14- и 22-каратово злато с общо тегло 2910.20 грама на стойност 285 336 лева.

Агенция Митници

Контрабандните златни бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

От началото на годината са задържани и 33,3 кг сребърни бижута, което е с 20% повече от установените изделия от сребро за първото полугодие на 2023 г.

#злато

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници