Активисти на „Възраждане“ блокираха входа на пристанище Бургас – запад

Активисти на „Възраждане“ блокираха входа на пристанище Бургас – запад

БНР - Бургас

A A+ A++ A

Активисти на партия „Възраждане“ блокираха за около два часа входа на пристанище Бургас – запад, заради решението на Конституционния съд, с което потвърди решението на Народното събрание да няма референдум за запазване на българския лев.

Близо 50 души с плакати и знамена настояваха гласът им да бъде чут. Александър Койчев, Борис Аладжов и Мариян Иванов от „Възраждане“ поясниха:

"Протестираме срещу безобразията на Конституционния съд, който потъпка волята на 604 000 български граждани, които искат да бъдат питани дали и кога да влезем в еврозоната", каза Александър Койчев.

"Това, което направиха Конституционният съд и Народното събрание, показаха, че държавните институции, които са под техен контрол на практика не представляват българските граждани, а представляват само себе си. Ние няма да се подчиним на нито една такава държавна институция, която е контролирана от чужди посолства или чужди агенти", каза Борис Аладжов.

"Институциите, които са избрани да защитават демократичните права на българските граждани, именно Народното събрание и Конституционният съд, всъщност са институциите, които потъпкват демокрацията и не допускат българският гражданин да си каже своето мнение в един законно организиран и проведен референдум", каза Мариян Иванов.

Заради протеста на входа на пристанище Бургас – запад се образува километрична опашка от камиони и автомобили.

Протестите на активистите на „Възраждане“ ще продължат и в следващите дни в различни точки на страната, допълниха протестиращите, предаде БНР.

#ПП Въздраждане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници