ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС поискаха оставката на новото ръководство на НЗОК

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС поискаха оставката на новото ръководство на НЗОК

стоп кадър

A A+ A++ A

Лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се договорили за регламент, по който да се избират регулаторите. Целта е да не се допускат конфликти, подобни на този във връзка с избора на подуправител на здравната каса вчера, предава NOVA.

Заради постигнатото съгласие по новия регламент, лидерите на двете формации ще помолят новоизбраните управител и подуправител на НЗОК да си подадат оставките, за да може избора им да мине по новия регламент.

От самото начало полагаме усилия да не допускаме плаващи мнозинства. Мнозинството, което подкрепи кабинета “Денков-Габриел” трябва да взема решения заедно по ключовите въпроси на управлението и по излъчването на регулаторите и това е много важен принцип, за да можем да си представим, че целите, които сме си поставили, ще можем да ги преследваме.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов на съвместно изявление с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и финансовия министър Асен Василев.

“Проведохме разговори и стигнахме до решение, че вчерашната процедура по избор на подуправител на НЗОК не е нормативна. Разбрахме се да започнем разговори за регламент, който да бъде подписан най-накрая за това как ще бъдат излъчвани и попълвани регулаторите. Този регламент ще гарантира съгласието в рамките на партиите, които подкрепят управлението", каза Иванов.

#ГЕРБ-СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници