КНСБ организира национален протест

КНСБ организира национален протест

Стоп кадър/НОВА НЮЗ

A A+ A++ A

КНСБ ще организира национален протест - автошествие на 14-ти декември, като целта е в него да се включат минимум 1000 автомобила. Идеята е депутатите да чуят какво е мнението на работещите в страната. Има редица недофинансирани сектори. Това каза Любослав Костов, главен икономист на КНСБ, пред NOVA NEWS.

Ако парламентът приеме тези 400-450 млн. лв., които не стигат, ще благодарим публично, но на този етап това не се случва, въпреки разговорите, които водим с партийните групи, каза той.

Той посочи, че няма допълнително заложени пари в много сектори, сред които за „Спешна помощ", детско и училищно здравеопазване, за агенциите в Министерството на земеделието.

Не са проблем текущите разходи за пенсии и заплати, а нереалистично завишената капиталова програма, а от там идва и дефицита, посочи експертът. Той подчерта, че в галериите, музеите работят хора с висше образование, но получават малко над минималната работна заплата. Синдикалистът предупреди, че ако не се изпълнят исканията и за градския транспорт може да се стигне до протести в сектора.

В енергетиката не виждаме заложени средства за компенсиране на потребителите, поясни Костов. Темата за либерализацията не е лесна, но този процес трябва да се случи плавно, допълни икономистът.

Той посочи, че работодателят вече ще плаща първите два дни от болничните.

В ефира на предаването вице-президентът на „Атлантически клуб" Елена Поптодорова направи коментар за Хенри Кисинджър. По нейни думи той е променил своето мнение по отношение на Украйна. "Видяхме възобновяване на дипломацията на "совалката", която той въведе в комуникацията с Близкия Изток", каза тя. Поптодорова допълни, че влиянието на Кисинджър се простира върху пет континента.



#национален протест #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници