Оборска тор омириса Велико Търново

Оборска тор омириса Велико Търново

veliko-tarnovo.bg

A A+ A++ A

Институциите във Велико Търново проверяват причините за неприятни миризми на оборски тор в областния център и околните населени места, съобщава БНР.

След подадени множество сигнали в Регионалната екологична инспекция за силна неприятна миризма на фекалии във Велико Търново, от ведомството заявиха, че тя се дължи на дейности по наторяване с оборски тор в землищата на Леденик и близки села до областния център. От екоинспекцията посочват, че дейностите по наторяване на земеделските земи, включително със странични животински продукти, какъвто е оборският тор, са извън обхвата на нормативната уредба по околна среда и няма норми за миризмите, като посочват, че отговорната институция е Агенцията за безопасност на храните.

От Областната дирекция на Агенцията заявиха, че предстоят проверки дали стопаните са изпълнили указанията за правилна употреба на естествения оборски тор и други подобрители, определени от закона. Според експертите, в летните месеци такива сигнали има в цялата област, което не винаги означавало, че има нарушения.

#Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници