Визитата на Зеленски: Защо президентът Радев влезе в това положение?

Визитата на Зеленски: Защо президентът Радев влезе в това положение?

президентсво

A A+ A++ A

"За мен е малко необяснимо защо президентът Радев влезе в това положение да обяснява на президеднта на воюваща държава, че трябва да се примири с моментните резултати от войната. Това издава неадекватна оценка на ситуацията". Това коментира пред БНР доц. Георги Цветков.

От началото на войната в Украйна България не беше в състояние да излъчва ясни сигнали и да заеме ясна позиция, отбеляза той и направи паралел с посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Чехия:

"Там имаше официално военно посрещане от чешкия президент. Там нямаше разнопосочни сигнали, идващи от правителството или държавния глава и ясно беше изказана позицията на Чехия. Дори в този контекст това, което имаме като коментари продължава да бъде недвусмислено".

Относно очакването за увеличаване на пряката военна помощ към Украйна, доц. Цветков изказа мнение: "В скоро време не може да се очаква рязко увеличаване поради простата причина, че капацитетът на България не е голям. Но е факт решението, взето от НС, за ускоряване на програмата за обновяване на боеприпасите на българската армия, което на практика позволява в относително бързи срокове обеми боеприпаси да бъдат реализирани търговски и в последствие да бъдат произведени от български заводи. Отваря се и възможността да има директни отношения между държавите".

# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници