На първо четене: Депутатите закриха "Държавната петролна компания"

На първо четене:  Депутатите закриха "Държавната петролна компания"

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Депутатите закриха "Държавната петролна компания".

Това стана с приемане на първо четене на Закона за държавните резерви и военновременните запаси, подкрепено с 127 гласа "за". Законопроектът е внесен от Министерския съвет.

След приемането му на първо четене Йордан Иванов от ПП-ДБ предложи да мине и направо на второ четене, но поради ограниченото време, заседанията на парламентарните комисии и невъзможността за дебат остана да бъде прието окончателно през утрешния пленарен ден.

Идеята на държавното предприятие, което бе създадено по времето на последното правителство на Бойко Борисов, е да оперира с разпространение на горива и да изгради верига от близо 100 бензиностанции, това обаче не се случи.

В мотивите, внесени от МС, е пояснено, че до момента анализи сочат, че след създаването на ДПК не са използвани ефективно всички механизми за развитие на експертния и икономическия потенциал на дружеството, които да го направят конкурентно на пазара на горива в България.

От анализите става ясно още, че плановете държавната компания да изгражда и оперира бензиностанции са необосновани от икономическа гледна точка и не са в защита на държавния и обществен интерес, пише "24 часа".

#Държавна петролна компания #първо четене #НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници