Упс! Байдън се просна на земята, спънал се в кабел (ВИДЕО)

Упс! Байдън се просна на земята, спънал се в кабел (ВИДЕО)

Стоп кадър/Туитър

A A+ A++ A

Президентът на САЩ Джо Байдън се спъна и падна, след като връчи последната диплома по време на церемония в Академията на Военновъздушните сили в Колорадо спрингс и тръгна да слиза от трибуната, съобщи Ройтерс. Това е поредният инцидент, при който държавният глава губи равновесие и се озовава на земята, пише "Телеграф".

След като 80-годишният Байдън политна и падна в краката на гардовете от Сикрет сървис, трима от тях бързо му се притекоха на помощ. Президентът успя да се изправи, след което посочи зад себе си, сякаш показвайки в какво се е спънал. След това се смеси с други официални лица, усмихвайки се с вдигнат палец и се върна на мястото си без чужда помощ.

Директорът по комуникациите на Белия дом Бен Лаболт написа в Twitter, че Байдън е добре. "Имаше торба с пясък на сцената, докато той се ръкуваше", обясни той.

По време на церемонията Джо Байдън остана прав около час и половина, за да се ръкува с всеки от 921-те завършващи кадети. В речта си пред абсолвентите американският президент ги предупреди, че ще се изправят пред все по-нестабилен свят с предизвикателства от Китай през Русия до промените в климата.

"Светът има нужда от вас", каза той, като последваха бурни аплодисменти.

Байдън, който е най-възрастният избран американски президент, се кандидатира за нов мандат през 2024 г. Проучванията показват, че американците са притеснени по отношение на всеки кандидат над 75-годишна възраст, който иска да влезе в Овалния кабинет. Основният опонент на настоящия държавен глава - Доналд Тръмп, също е над тази възрастова граница - той ще навърши 77 години на 14 юни.


#Джо Байдън #падна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »