Кипър открива сезон 2023 на фериботната линия с Гърция

Кипър открива сезон 2023 на фериботната линия с Гърция

cyprus-mail.com

A A+ A++ A

Кипър открива сезон 2023 на морската пътническа линия между острова и Гърция. Първият ферибот ще отплава днес на обяд от най-голямото кипърско пристанище Лимасол и ще пусне котва в гръцкото пристанище Пирея утре. Интересът към морската връзка вече надхвърля миналогодишния.

Фериботната връзка през това лято ще се осъществява от два кипърски града – Лимасол и Ларнака, за да даде възможност за повече пътувания. В първия ѝ сезон миналата година участваше само Лимасол.

Ще бъдат извършени 22 двупосочни плавания. Първото е днес, а последното е на 1 септември, съобщава БНР.

Подобрени и по-качествени услуги предлага тази година корабът Daleela, който изпълнява маршрута, увериха от компанията оператор.

Интересът към морската пътническа линия е голям. Още в началото на май резервациите достигнаха общия брой от миналата година. Билетите за много от курсовете са продадени, а местата за август са изчерпани, съобщиха още от компанията.

Фериботът Кипър-Гърция бе възстановен успешно миналата година след 21-годишно прекъсване, като превози над 7400 пътници и повече от 2200 транспортни средства.

Морската пътническа връзка започва да създава нов сегмент на туристическия пазар, предлагайки алтернативен начин на транспорт, заяви заместник-министърът на корабоплаването Марина Хаджиманолис.


#Кипър #летен сезон #фериботи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите