Идеи за салата със съставки от нашата градина

Идеи за салата със съставки от нашата градина
A A+ A++ A

Пролетта е времето, когато градините започват да ни предоставят свежи зеленчуци, пълни със вкус и хранителни вещества. Салатите са лесен начин да включим тези зеленчуци в нашата дневна диета и да получим максималната им полза. Ето няколко бързи и лесни идеи за салати с пролетни зеленчуци от вашата градина. Тези идеи за салати с пролетни зеленчуци от вашата градина са лесни и бързи за приготвяне, и съдържат много витамини, минерали и фибри, които ще ви помогнат да се чувствате здрави и енергични.

Салата със спанак, рукола и чери доматчета - смесете свеж спанак и рукола, добавете няколко нарязани чери доматчета и полейте със зехтин и балсамов оцет.

Салата с магданоз, мента и нар - нарежете голямо количество магданоз и мента и ги смесете заедно с нар. Добавете зехтин и лимонов сок и разбъркайте.

Салата със спанак, ябълки и фета - нарежете свеж спанак и ябълки на ситни парчета, добавете няколко кубчета фета сирене и полейте с леко олио от сусам.

Салата със зелен лук, репички и краставици - нарежете на ситно зеления лук, репички и краставици и ги смесете заедно. Полейте с дресинг от бяло вино и зехтин.

Салата с копър и краставици - нарежете на ситно копъра и краставиците и ги смесете заедно. Полейте с малко масло от маслини и балсамов оцет.

Салата със спанак, авокадо и сусам - нарежете свеж спанак, авокадо и добавете малко печени сусамови семена. Полейте с масло от сусам, лимонов сок и малко соев сос.

Салата със зелена салата, краставици и копър - нарежете зелената салата на ситно, краставиците на дълги и тънки ленти, а копъра на ситни парчета. Полейте с с масло от маслини и балсамов оцет.

Салата с рукола, малини и орехи - смесете руколата, малините и орехите заедно. Полейте със смес от балсамов оцет, мед и масло от маслини.

Салата със спанак, портокал и сирене фета - нарежете свеж спанак и портокал на ситни парчета. Добавете няколко кубчета фета сирене и полейте с малко масло от маслини и балсамов оцет.

Тези салати също са лесни и бързи за приготвяне, а комбинациите от пролетни зеленолистни зеленчуци с други вкусни съставки ги правят много вкусни и здравословни.

Тези салати са бързи и лесни за приготвяне и са прекрасни за добавяне на свежи зеленолистни зеленчуци към вашата диета.

Няколко идеи за дресинг:

Лимонов дресинг - смесете свежо изцеден лимонов сок, зехтин и малко мед или извара за сладост и текстура. Това е прост и лек дресинг, който ще подчертае вкуса на вашите пролетни салати.

Магданозов дресинг - смесете магданоз, чесън, оцет, зехтин и малко вода в блендер, докато се получи хомогенна смес. Този дресинг е освежаващ и подходящ за салати със спанак, репички и моркови.

Меден горчичен дресинг - смесете горчица, мед, лимонов сок, зехтин и черен пипер заедно. Този дресинг е сладък и пикантен и ще подходящ за салати със зелен лук, мента и репички.

Прясно краве масло с балсамов оцет - това е класически дресинг, който винаги е добра идея за пролетни салати. Смесете краве масло и балсамов оцет в съотношение 3:1 и добавете малко сол и черен пипер. Този дресинг е перфектен за салати с микс от пролетни зеленчуци.

Дресинг от синьо сирене - смесете синьо сирене, кисело мляко, лимонов сок и малко мед за сладост. Този дресинг е плътен и кремообразен и ще подходящ за салати със спанак, репички и моркови.

#зелена салата #салата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници