Ковачевски: Няма заявена официална делегация от България за честването на Гоце

Ковачевски: Няма заявена официална делегация от България за честването на Гоце
Официален сайт на правителството на Република Северна Македония
A A+ A++ A

Премиерът на РС Македония Димитър Ковачевски апелира честването на 151 г. от рождението на Гоце Делчев в църквата „Св. Спас“ в събота да бъде мирно и достойно. Той съобщи, че до момента македонското правителство не е получило съобщение, че делегация от България ще присъства утре на тържеството.

"До този момент от кабинета на премиера на България аз нямам обаждане за официална българска делегация, която би положила цветя. Всеки, който е добронамерен или официална държавна институция, които искат да се поклонят на гроба на великана на македонската национална борба тук в Скопие, по достоен начин, свободно може да го заяви своето участие. Всички, които са недобронамерени, които са провокатори, които отричат македонския народ, македонската държава, които нарушават чувствата на македонците и на другите граждани, те няма да влязат в страната ни", коментира Ковачевски пред новинари в Македони

Апелира и към различни сдружения, които искат да използват тази проява за провокации, да се въздържат.

"Огромното мнозинство от нашите граждани иска достойно и мирно честване на рождения ден на Гоце Делчев. МВР няма да позволи, отделни хора или групички да отнемат възможността на гражданите", допълни македонският премиер.

Всеки чужд гражданин, за който има информации от съответните служби за сигурност, че е лице, което с влизане в държавата може да наруши националната сигурност, законността или международните отношения на страната ни, няма да бъде допуснато да влезе, допълни Ковачевски, цитиран от "24 часа".

#РСМ Димитър Ковачевски #Гоце Делчев #честване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници