Отново зверство! Садист обезглави куче в Дряново, вероятно с моторна резачка

Отново зверство! Садист обезглави куче в Дряново, вероятно с моторна резачка
Pixabay
A A+ A++ A

Труп на обезглавено куче бе намерен в местност край Дряново, полицията се занимава със случая. Извършителят за момента е неизвестен. Това каза в извънредно издание на „Студио Актуално“ кметът на Дряново Трифон Панчев: „Първо искам да кажа, че ми е изключително неприятно да говоря по темата, защото аз самият обичам животните и смятам, че каквото и да било насилие над животни, било то домашни или диви, е абсолютно нехуманно. Тази сутрин една гражданка е попаднала в една местност в общината до града, на въпросното обезглавено куче. По особено жесток начин се е случило това, защото главата я нямаше, а около тялото няма кръв. Т.е. най-вероятно самото престъпление е извършено някъде другаде и просто е изоставено тялото в тази местност. Веднага подадохме сигнал в полицията и се надявам, че и в момента се работи, за да се разбере извършителят на това престъпление. И пак държа да отбележа, това е престъпление, няма друга дума за подобен тип действие. За съжаление това не е първият случай и се надявам, че този път извършителят ще бъде разкрит и ще понесе цялата строгост на закона, защото това е абсолютен садизъм. Още не може да се каже със сигурност, но вероятно кучето е бездомно, не е породисто. Може би престъплението е извършено с моторна резачка. Това тепърва ще се установи от полицията“.

Припомняме, че преди години в Дряново беше проявена подобна жестокост към куче. И четирите крака на кучето Мима бяха отрязани и тя едва оцеля. По-късно бе осиновена и умря обичана в новото си семейство.

По време на една предизборна кампания за местен вот, отново в Дряново бяха отровени десетки бездомни кучета.

Ето още какво каза Трифон Панчев: „Факт е, че такова нещо се случва за трети път в Дряново, с подобен тип жестокост към животни и аз като кмет на общината съм изключително притеснен и със сигурност общината има отговорност за това какво се случва на територията й, там, където живеят хората. И подобен тип гледки са нещо, което наистина не знам как да квалифицирам аз самия. Край Дряново има приют. Работим с една фондация, „Улични сърца“ се казва. Фондацията се занимава с това да намира семейства на кучетата и се справят изключително добре с това. Проблемът при нас идва от околните общини, където очевидно не се справят добре с това нещо и много често намираме кучета с ушни марки от приюти от съседни общини. В момента се опитваме с тези съседни общини да осъществяваме комуникация и да намираме начин как да работим добре и с тях това нещо да не се случва повече. Като най-добрия пример е с община Трявна, защото вече „Улични сърца“ работят и на тяхна територия.“

Снимката е илюстративна

#убито куче #Дряново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай