9 кг хероин за Западна Европа заловени в операция „Сачмата“

9 кг хероин за Западна Европа заловени в операция „Сачмата“
7-членна наркогрупа и 9 кг хероин, предназначен за Западна Европа, са били задържани при специализирана операция с кодово име „Сачмата“.
A A+ A++ A

7-членна наркогрупа и 9 кг хероин, предназначен за Западна Европа, са били задържани при специализирана операция с кодово име „Сачмата“ в столичния квартал „Овча купел“ в нощта срещу сряда.

Организираната престъпна група е специализирана в разпространението на кокаин, хероин и амфетамини, информира вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

Наркотиците са били открити при обиск на автомобил, паркиран на платен паркинг на бул. „Тодор Александров“.

Хероинът е бил разпределен в 17 пакета, скрити в специално пригоден тайник между багажника и резервната гума, като тайникът е бил обвит с фолио, за да не може да бъде разкрит от скенер и рентген.

Лидер на групата е криминално проявеният Димитър – Сачмата, от Хасково, осъждан за предумишлено убийство и наркоразпространение в Република Турция, откъдето е освободен през август 2011 г.

„Голяма част от членовете на групата са криминално проявени и съпричастни към наркоразпространението“, заяви Цветан Цветанов.

Министърът на вътрешните работи уточни, че разкритата група е част от канала за трафик на наркотици, открити и конфискувани от полицията през тази година.

Полицията разполага с доказателства, че хероинът е бил предназначен за разпространение в Западна Европа. Това показва и начинът на укриване на наркотика в лекотоварния автомобил.

Процесуално-следствените действия са продължили през цялата нощ. Цветан Цветанов уточни, че сутринта събраните материали ще бъдат докладвани на специализираната прокуратура.

#Западна Европа #Цветан Цветанов #хероин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници