Ангелов похвали „Черноморски ротационни сили 2012“

Ангелов похвали „Черноморски ротационни сили 2012“
За първи път гостите имаха възможност да наблюдават съвместни действия на подразделения от България, САЩ, Македония и Украйна в два войскови района – Авиобаза „Безмер“ и Учебен полигон „Ново село“. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

30 юли беше обявен за ВИП ден на съвместната българо-американската военна подготовка „Черноморски ротационни сили 2012“ (Black Sea Rotational Force – 12).

„Съвместната подготовка постигна целите си – тя е ярък пример за „Интелигентна отбрана“  с участието на формирования от България, САЩ, Сърбия, Македония и Украйна“, каза министърът на отбраната Аню Ангелов след приключването на ВИП деня на съвместната българо-американска подготовка Black Sea Rotational Force – 12.

Ангелов подчерта, че този тип подготовка е полезна за придобиване и усъвършенстване на съвместни способности. Министърът допълни, че за 2013 г. се планира разширяването на тези подготовки с повече формирования.

За първи път гостите имаха възможност да наблюдават съвместни действия на подразделения от България, САЩ, Македония и Украйна в два войскови района – Авиобаза „Безмер“ и Учебен полигон „Ново село“.

„Този тип съвместни съоръжения, които имаме със САЩ, дават своя принос към усъвършенстване на съвместната подготовка на трите вида въоръжени сили, американската армия, а също и на страните партньори“, каза още Ангелов и допълни, че през ноември предстои официалното откриване на изградената американска част от Учебен полигон „Ново село“.

Висока оценка за резултатите от съвместната подготовка дадоха посланикът на САЩ в България Н. Пр. Джеймс Уорлик, посланикът на Македония в България Н. Пр. Благой Хаджийски, посланикът на Република Украйна Н. Пр. Микола Балтажки и заместник-началникът на Щаба на Съюзното командване по трансформациите на НАТО вицеадмирал Каръл Потинджър.

#Сърбия #Украйна #Македония #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници