Байдън призова Киев да проведе реформи

Байдън призова Киев да проведе реформи
Източник: www.cross.bg
A A+ A++ A

 

Американският вицепрезидент Джо Байдън предупреди Украйна да проведе необходимите политически и икономически промени, в противен случай Европейският съюз може да отмени санкциите срещу Русия, предаде БГНЕС.

„Знаем, че ако дадат повод на ЕС, има поне пет държави, които още сега са готови да кажат: „Ние повече не искаме да участваме в санкциите срещу Москва““, каза Байдън пред Съвета за международни отношения в Ню Йорк.

По думите на Байдън той разговаря по два-три часа по телефона с украинското ръководство всяка седмица от началото на кризата в Украйна и призовава Киев да провежда реформи, а също така уговаря Германия, Франция и Италия да запазят в сила санкциите срещу Москва.“В Европа преобладават настроения като: „Ами до смяната на президента тя (Украйна – бел. ред.) си принадлежеше на Русия. Тя си имаше своята марионетка. Каква е разликата? Каква, по дяволите, е разликата? Защо ни заставяте да участваме в тези санкции?“, цитира Ройтерс думите на Байдън.

Ден по-рано Байдън се срещна с украинския президент Петро Порошенко и каза, че САЩ са готови да предоставят на Украйна кредитни гаранции в размер на един милиард долара.

САЩ и Международният валутен фонд оказват на Киев финансова помощ срещу политически и икономически реформи, чието провеждане обаче редовно се бави и среща трудности.

#Джо Байдън #ЕС #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници