Протести пред общината срещу презастрояването

Протести пред общината срещу презастрояването
Източник: www.citybuild.bg
A A+ A++ A

 

Хората за един ден се организирахме, събрахме подписка, подадохме документи до различни институции и разрешителното за строеж при нас отпадна. Това заяви Десислава Иванчева, представителят на инициативен комитет "За зелена Младост", предаде БГНЕС.

Въпреки това все още за площта няма трайно решение. Хубавото в "Младост" е, че се обединихме и почнахме подписка за референдум против застрояването на детските площадки и зелените площи. Вече са събрани над 1000 подписа.

Камен Дончев, представител на район "Оборище", заяви, че се присъединяват към протеста заради презастрояването на столицата. Дончев заяви, че е разбрал, че ще има нов градоустройствен план и настояват Фандъкова да спре всички строежи от междублоковите пространства докато не се приеме новия градоустройствен план.

Освен това жителите на района са разбрали, че от 2007 г., когато е продадена зелената площ в общината срещу които те многократно са протестирали, са били отпуснати европейски средства за оформяне на зелената площ и хората сега настояват да разберат къде са отишли тези средства. Софиянци се притесняват и, че междублоковите площи се продават на цени, които са многократно занижавани и сега искат да се проверят на какви цени се продават земите от междублоковите пространства.

Това, което ни присъединява към днешния протест е липсата на грижа към зелените площи и по специално към сечта в Бърисова градина, защото за ния няма отчетност, маркировки, коментира Гергана Пирьозова - организатор на Фейсбук групата "Да спасим Борисова градина".

Според нея това се случва от година и половина като това, според нея се случва след новия устройствен план на Борисовата градина и предвиждането на нови паркинги, предвидено е да има детски съоръжения и кътове в парка и да се разреждат дърветата в парка. Освен това, според нея, се предвижда и разреждане на дърветата в парка.

#Десислава Иванчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници