Вълканов разкрива работни места за металурзите от Кърджали

Вълканов разкрива работни места за металурзите от Кърджали
Бизнесменът Николай Вълканов, който пое управлението на „Горубсо-Мадан", сега разкри 60 работни места за работници от ОЦК Кърджали, които от месеци не са получавали заплатите си. Снимка: Капитал
A A+ A++ A

Новият концесионер на „Горубсо Мадан” и собственик на „Минстрой Холдинг” Николай Вълканов разкри 60 работни места за металурзите от Оловноцинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали, по молба на премиера Бойко Борисов.

Това обяви в неделя президентът на КНСБ Пламен Димитров по „Радио К2”.

„Мини Горубсо Мадан” ще подпише на 31 май с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев концесия за ново находище и това е прекрасен пример за това как трябва да се работи – със социална отговорност и корпоративна отговорност, добави Пламен Димитров.

„Премиерът Бойко Борисов, министър Добрев и КНСБ търсим изход решение на огромния проблем на работещите в ОЦК Кърджали. По молба на Бойко Борисов Николай Вълканов взе хора на работа, за да се предодврати и социална, и вероятно, екологическа кагастрофа, ако ОЦК Кърджали спре окончетелно да работи”, подчерта президентът на КНСБ.

Министърът на икономиката Делян Добрев заяви, че е щастлив от успеха и работата на „Минстрой” в „Горубсо Мадан”, напомни Димитров – по думите му мините работят, хората работят, рудниците са укрепени и осветени, хората са с всички предпазни средства, семействата са добре,Мадан се благоустроява.

Освен това Николай Вълканов ремонтира стадиона на Мадан и скоро министър-председателят ще дойде със своя отбор „Витоша Бистрица" да го открие в мач с местния отбор, добави синдикалният лидер.

„Ако ОЦК Кърджали не заработи скоро, ще има икономическа тежка криза в целия регион”, предупреди Димитров.

„Помолих министър-председателя Борисов на Извънредния съвет на ЕС да предложи да се ориентират целеви европейски средства към растеж в конкурентни индустрии , за да не се върщаме към рецесия и нулев рестеж и заетост”, каза още президентът на КНСБ.

#Минстрой холдинг #Оловноцинковия комбинат #ОЦК #Кърджали #Бойко Борисов #премиер #КНСБ #Пламен Димитров #Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Мадан #Витоша Бистрица #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници