Папата с техно-послание към младите: Нека молитвата да стане вашият чат, а евангелизмът - вашият GPS

Папата с техно-послание към младите: Нека молитвата да стане вашият чат, а евангелизмът - вашият GPS
БГНЕС
A A+ A++ A

Папата призова  младежите от цял свят да включат молитвата във всекидневните си "чатове" и да превърнат евангелизма в свой GPS в живота, предаде Франс прес.

Над 2.5 милиона поклонници от цял свят се събраха за литургията, която папа Франциск отслужва през последния ден от Световния фестивал на католическата младеж в Полша, предаде АФП като се позова на организаторите. Церемонията се провежда на открито място близо до южния град Краков.

Франциск включи в словото си технологични метафори и каза на младежите да "свалят най-добрия линк от всички, този на сърцето, което вижда и предава добротата без да се изморява". Той им каза, че трябва да бъдат мечтатели, които вярват "в една нова човечност", която "отхвърля омразата между хората" и "отказва да вижда граници и бариери". По думите му, младежите трябва да използват Евангелието като свой GPS.

Паметта за Бог, каза папата, "не е твърд диск, който записва всички наши данни, а нежно и съчувстващо сърце, което с радост изтрива окончателно всички наши лоши следи".

Проповядвайки надежда, папа Франциск призова младежите да отхвърлят "тъгата", вируса, който засяга и блокира всичко, който затваря всяка врата, който възпрепятства възобновяването на живота, новото начало".

Светият отец предложи също на аудиторията си да се откаже от преследването на успеха на всяка цена и от дрогата да се мисли само за собственото удобство.

За втори пореден ден огромно множество се събра да изслуша папата, чието петдневно посещение в Южна Полша бе първото в Източна Европа.

В последната си проповед пред богомолците Франциск каза, че Бог изисква от нас истински кураж, куража да сме по-силни от злото, като обичаме всички, дори враговете си, предаде Асошиейтед прес.

По време на бдението се състоя спектакъл с песни, танци и изпълнения на сцени, които илюстрират християнските ценности и борби.

Актьори, дегизирани като покойния папа Йоан Павел Втори и неговия нападател Али Агжда, който се опита да го убие преди 35 години, пресъздадоха сцена на визитата на Йоан Павел Втори в затворническата килия на Агджа. Тогава оцелелият в покушението папа стисна ръката на Агджа и го прегърна, като по този начин демонстрира силата на опрощението.

#Папата #Краков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници