Бойко Борисов: Няма опасност за границите на България

Бойко Борисов: Няма опасност за границите на България
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Това са милиони хора вече, не са само 2-та милиона в Турция, не са само тези в Одрин, които са на нашата граница – 7-8 млн. вече се надигат от Сирия да тръгват към Европа. Службите докладват, че тези, които са били в бежански лагери в Ливан, Йордания, се прибират продават каквото имат в Сирия, за да вземат някакви пари и да тръгнат да си търсят нова родина.

Това е нечувана трагедия, която се случва на човечеството. Това сега започва. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред бТВ.

''И предишното правителство, и ние сега пазим надеждно границата и затова целият бежански поток минава през Турция, Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия, Словения, Унгария, Австрия, Германия, Швеция, това е маршрутът. Има въпроси защо само 40% са сирийци, отговорът ми е, когато в една река се получи наводнение, тя увлича със себе си и други, които са вече чисто икономически имигранти. В Гърция не им харесва, в България не им харесва, само в Германия и Швеция им харесва. Като се научим да работим като германците, ще станат и нашите държави такива, добави Борисов. Моите тревоги са повече, полагаме повече усилия, но това е вълна, никой не може да се предпази от нея. Огради, армия, мерки, които подпират тази вълна, но ако стане 8-10-12 млн. както са прогнозите през следващите месеци…,'' заяви още Борисов. Той повтори, че е попитал на Европейския съвет какво ще стане ако не се прекрати това.

„Най-главно - зона за сигурност трябва да се създаде в тези държави, в самата държава да им се огради територия, в която да учат, да живеят. С тези стотици млн. евра да ги задържим, за да не идват в Европа. Да се решат проблемите в Сирия и да се върнат по родните си места. Това е решението. Ако това не се случи, вълната идва, каза още Борисов. Чисто религиозно страхът в българите е голям и мен ме е страх. Проблемът не зависи от Европа, да седнат САЩ и Русия да се разберат. Просто ще бъдем жертви на една глобална политика, ако тези две държави не се разберат. Само лоши неща ще ни се случват в Европа, ако не се разберат САЩ и Русия, убеден е Борисов. Положих огромни усилия и им казах, че ни е страх и те да се разберат, добави още той. За промените в конституцията Борисов каза, че не вярва РБ да си мислят, че само това, което те казват е правилно. С Христо Иванов работя от самото начало и цялата програма ние сме го защитили в МС, вкарали сме в НС и до онзи ден стоях зад всяко едно негово решение. Не всяко нещо, което РБ твърди е обезателно правилно. Да вземем прокурорската квота, защото тя е ябълката на раздора иначе по нищо друго няма проблем, всичко е решено,'' каза Борисов.

''Имаме 100% независима прокурорска система. Главният прокурор и прокуратурата са 100% независими и с огромни права. Главният прокурор може за 72 часа да задържи премиер, министър - всеки. Това са огромни правомощия. Аз съм готов да ги подкрепя. Аз съм за явно гласуване на съдии и прокурори, само че самите гилдии ги е страх от това, каза Борисов. Разбрали сме се като мине на първо четене в НС, между първо и второ четене всичките тези аргументи всички партии да ги защитят и да се стигне до най-доброто решение,'' подчерта още премиерът.

„Много строим, много работим, много лентички имаме. От морето нямаше човек, който да се върне и да няма разстройство и затова открихме там пречиствателна станция за отпадни води и проблемът е решен”, подчерта Борисов. „Сега ще ви пусна до Благоевград АМ „Струма” и цялата „Марица” на 20 октомври, похвали се Борисов. Нали не се ядеше асфалт, ама ви е хубаво като се возите на нова магистрала. Българинът явно е богат, има много коли. А догодина българите ще си ходят на нашето море”, коментира още премиерът. Попитан от човек от социалните мрежи дали още смята, че българинът е лош материал, Борисов отговори: „Лош материал? Ако този човек донесе запис, че съм казал лош материал, си отивам като премиер. Тези медии… измислят си една лъжа. Не им се ще да се борим с контрабандата”.

#България #Бойко Борисов #Европа #ЕС #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници