ЦСКА с победа в първия си мач с професионален отбор

ЦСКА с победа в първия си мач с професионален отбор
БГНЕС
A A+ A++ A

ЦСКА спечели с 3:1 домакинството си на Нефтохимик и се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България. Пред десетина хиляди зрители на стадион „Българска армия“ „червените“ се справиха безапелационно срещу първия професионален отбор, който срещат този сезон – участника в Б група от Бургас.

Още в 17-ата минута резултатът бе открит за радост на феновете, които определено се постараха да създадат прекрасна атмосфера за дългоочаквания дуел срещу по-високопоставен съперник.

Борис Галчев центрира в наказателното поле и Преслав Йорданов се пребори във въздуха с бранител на Нефтохимик, за да засече с глава кълбото в мрежата за 1:0. Отново централният нападател можеше да се разпише през второто полувреме, след като бе намерен в пеналтерията от Александър Бранеков, но се строполи на тревата преди да може да отправи удар. Самир Аяс обаче дебнеше от по-задна позиция и с добавка на празна врата от малък ъгъл покачи резултата на 2:0 в 54-ата минута.

Само 120 секунди по-късно „армейците“ увеличиха още преднината си и на практика предрешиха изхода на двубоя. Гостите сгрешиха в защита и от това се възползва отново Аяс, който намери непокрития Галчев и той с премерен изстрел от десетина метра направи резултата 3:0.

В 61-ата минута след центриране от корнер Любомир Любенов с глава реализира почетното попадение за Нефтохимик, като в ситуацията Бранеков имаше претенции за извършено нарушение срещу него от страна на голмайстора.

Преди почивката имаше още една спорна ситуация, когато Милен Кикарин се откъсна в наказателното поле отляво и бе задържан, но реферът Боян Славков не отсъди нито дузпа, нито нарушение пред очертанията на пенала.

В крайна сметка ЦСКА постигна целта си и продължава към осминафиналите в турнира за Купата на България. Там вече се класираха Лудогорец (след 5:0 над Локо (Мездра)), Монтана (след 3:1 над Пирин (Гоце Делчев)), Спартак (Плевен) (след 2:1 над Славия), Локо (Пловдив) (след 2:0 над Оборище), Ботев (Пловдив) (след 4:0 над Септември), Банско, Вихър, Етър, Несебър, Черно море и Берое.

#ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници