7000 униформени по улиците за посещението на папа Франциск в САЩ

7000 униформени по улиците за посещението на папа Франциск в САЩ
A A+ A++ A

Безпрецедентни мерки за сигурност съпътстват посещението на папа Франциск в САЩ, което започва днес. В Ню Йорк, където работи Общото събрание на ООН, тази седмица най-малко 7000 униформени полицаи са по улиците. Ще има разположени и още няколко хиляди служители на сигурността под прикритие.

Според предварителната програма първата спирка от визитата му ще бъде столицата Вашингтон, а след това ще бъде в Ню Йорк и Филаделфия. Папата трябва да се срещне с американския президент Барак Обама, предвидено е да произнесе реч на съвместно заседание на Конгреса на САЩ, да участва в Общото събрание на ООН, и да посети Световната среща на семействата във Филаделфия.

Това са най-важните моменти от посещението на папата в САЩ, но в програмата са включени още църковни служби, паради по улиците и срещи с десетки,хиляди хора. А други хиляди полицаи, служители на тайните служби и Федералното бюро за разследване ще охраняват високопоставеният гост.

Представители на тайните служби са били вече специално командировани във Ватикана за обмяна на опит с постоянната охрана на светия отец, който често пъти влиза непринудено сред тълпите от хора и това създава трудности.

Зам.-комисарят на полицията в Ню Йорк Джон Милър казва, че това е най-голямата и най-сложната задача поставена пред отдела досега, защото заедно с посещението на папата те охраняват и още близо 200 лидери на държави, участници в работата на Общото събрание на ООН.

Във Филаделфия, където нямат опита на Вашингтон и Ню Йорк в охраната на световни лидери, полицията ще бъде подпомогната и от 300 специалисти в откриване на експлозиви и 165 специално обучени кучета.

Ще има 31 пунктове с магнитометри които могат да открият експлозиви. Още 2000 членове на Националната гвардия ще бъдат по улиците на града за да помогнат с контрол над тълпата.

И в трите града, папата ще пътува в конвой снабден с електронни контрамерки за бомби и охраняван от снайперисти и екипи от местните полицейски управления, Тайните служби и ФБР. Други специалисти, разузнавачи и анализатори вече следят интернет пространството и разговорите в социалните медии.

#папа Франциск #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници