Русия и САЩ се съгласиха да преговарят за Сирия

Русия и САЩ се съгласиха да  преговарят за Сирия
Джон Кери и Сергей Лавров. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Руското външно министерство съобщи, че е готово за преговори със САЩ за Сирия, след като американският държавен секретар изрази надежда скоро да има преговори между руски и американски военни по тази тема, предаде Ройтерс.

"Никога не сме отказвали диалог със САЩ", каза говорителката на министерството Мария Захарова и допълни, че Русия е готова за преговори по всички въпроси от общ интерес, включително Сирия.

Путин кара Запада да се чуди има ли в Сирия зелени човечета

Съединените щати планират преки преговори между американски и руски военни представители относно нарастващата намеса на Русия в Сирия, съобщи по-рано днес Асошиейтед прес.

Президентът на САЩ Барак Обама смята, че такива разговори биха били важна следваща стъпка и се надява те да се състоят много скоро, каза пред журналисти държавният секретар Джон Кери.

САЩ забелязали руски самолети в Сирия

Обама се надява, че преговорите ще спомогнат за намирането на различни варианти в момент, когато САЩ обмислят следващите си стъпки в Сирия.

"Оставаме фокусирани върху задачата да унищожим ИДИЛ ("Ислямска държава") и да постигнем политическо уреждане на ситуацията в Сирия, което според нас няма как да стане с перспективата за дългосрочно оставане на (президента Башар) Асад". Това каза Кери в Лондон, където разговаря с външния министър на Обединените арабски емирства Абдула бин Заид ан Нахаян за Сирия и бежанците, които търсят закрила в Европа, съобщи Ройтерс.

Източник: БТА

#Сирия #Русия #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници