Най-известните футболисти, които изгряха твърде рано, но не задържаха нивото си

Най-известните футболисти, които изгряха твърде рано, но не задържаха нивото си
A A+ A++ A

През годините е имало много футболисти, които не оправдали очакванията на треньори, фенове и специалисти. Други пък показваха пълния си потенциал, но не успяха да задържат нивото дълго време, заради контузии или проблеми извън терена. Представяме ви 20 световно известни футболисти, които пасват идеално на тази класация.

1. Роналдо - Роналдо привлича вниманието на големите отбори още като тинейджър. На 19 години Барселона го купува от ПСВ (Айндховен), като бразилецът бележи 47 гола в 49 мача за каталунците. Той игра и в други отбори като Интер, Реал Мадрид. Феномена печели и два пъти златната топка. През 2007 година Роналдо преминава в отбора на Милан, но нападателят вече не бе същият играч, заради многобройните контузии, които го измъчваха. Той завърши кариерата си в в Коринтианс през 2011 година.

2. Майкъл Оуен - Майкъл Оуен дебютира за Ливърпул още на 17-годишна възраст, като играе 8 сезона за мърсисайдци и е ключова фигура за състава. През 2004 година Реал Мадрид го привлича в състава си за 8 милиона паунда, но английският нападател прекарва само един сезон на „Сантяго Бернабеу“, тъй като не успя да се наложи в състава. След това той минава през отборите на Нюкасъл, Манчестър Юнайтед и Стоук Сити.

3. Сеск Фабрегас - Франсеск Фабрегас прекара страхотен период в отбора на Арсенал. Арсен Венгер го привлече на 16-годишна възраст от Барселона. Полузащитникът показа страхотни игри и се наложи в състава, като стана и капитан на отбора преди да се завърне при каталунците през 2011 година. В Барселона Фабрегас не достигна формата, която показа при „артилеристите“ и отново се завърна във Висшата лига през 2014 година, когато Челси го привлича в състава си.

Цялата класация може да видите на този линк.

#Роналдо #Майкъл Оуен #ДЕКО #Сеск Фабрегас #Роналдиньо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници