Арсен Венгер ще търси втора поредна победа срещу Жозе Моуриньо

Арсен Венгер ще търси втора поредна победа срещу Жозе Моуриньо
A A+ A++ A

Арсен Венгер и Жозе Моуриньо са прекарали достатъчно време в Лондон, за да знаят, че в столицата на Англия понякога е нуждно да чакаш дълго на спирката, а в крайна сметка пристигат два автобуса на един път.

Спорно е дали единия от двамата някога е ползвал градския транспорт на Острова, въпреки че французинът не веднъж и два път е искал общественият транспорт в страната да бъде безплатен за пенсионери, а Моу от своя страна вече знае как да паркира автобуси, правил го е неведнъж.

Венгер имаше нужда от 14 опита чакане, за да стигне до първа победа над Специалния и тя дойде през лятото, когато "топчиите" победиха градския си съперник с минималното 1:0 и вдигнаха над главата си трофея Къмюнити шийлд. След дълги години на подигравки и обиди, най-накрая дойде моментът на Венгер, когато той вече можеше да каже "Аз победих Моуриньо!"

За Специалния обаче приемането на загубата не дойде никак лесно и той бързо започна с обидите, наричайки колегата си "воайор" и "специалист по провалите", визирайки неуспешните опити на Арсенал да спечели титла от 2004 насам, като определи футбола на "топчиите" за скучен.

В събота двата тима ще се изправят отново един срещу друг, а този път битката ще бъде на стадион "Стамфорд Бридж", като за френският мениджър ще бъде много трудно - той няма победа на този стадион, а също ще трябва да мотивира възпитаниците си, които във вторник претърпяха изненадваща загуба в Шампионска лига с 2:1 от Динамо (Загреб). Целта пред Венгер е една - да свали още по-ниско в таблицата Челси, които за момента са 16-ти.

По време на дългогодишния си престой в Арсенал, Арсен Венгер винаги е бил съпричастен, към мениджърите, които са поставени под напрежение от шефовете и привържениците си - този път обаче едва ли. Той няма да забрави обидите, които полетяха по негов адрес от устата на Моу, като шансовете да покаже уважение към него за илюзорни.

След края на мача за Къмюнити шийлд, Венгер дискретно се измъкна и не поздрави своя опонент, с който почти не си спретнаха бой през миналия сезон, когато "топчиите" загубиха с 2:0 в западен Лондон.

Цялата статия прочетете на този линк.

#Челси #Арсенал #Жозе Моуриньо #Арсен Венгер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници