Убийството в Македония заплашва стабилността на Балканите според Сърбия

Убийството в Македония заплашва стабилността на Балканите според Сърбия
Просто не може да се позволи да се случват подобни инциденти, особено ако са етнически мотивирани, категоричен e външният министър на Сърбия Вук Йеремич. Снимка: guardian.co.uk
A A+ A++ A

Външният министър на Сърбия Вук Йеремич осъди петорното убийство в Македония и изрази опасения, че подобни престъпления затрашават стабилността на Балканите.

„Убийството на петима души в съседна Македония е част от една опасна тенденция,” заяви Вук Йеремич по време на визита в град Чачак, цитиран от „Танюг” и novinite.com.

Телата на четирима младежи и един 45-годишен мъж с етнически славянски произход бяха намерени от рибар край езерото Железари край село Смилковци близо до столицата Скопие.

Петорното убийство предизвика притеснения от възраждане на етническия конфликт между македонското население и етническото албанско малцинство в малката балканска държава.

„Просто не може да се позволи да се случват подобни инциденти, особено ако са етнически мотивирани,” категоричен беше външният министър на Сърбия Вук Йеремич.

Той добави, че дори един подобен инцидент на Балканите е достатъчен, за да предизвика верижна реакция и да прерасне в нещо много по-сериозно.

Вук Йеремич все пак подчерта, че петорното убийство е изцяло вътрешнополитически проблем на Македония.

#Сърбия #Вук Йеремич #външен министър #министър на външните работи на Сърбия #Македония #Скопие #петорно убийство #етнически мир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници