Хор и солисти ще представят музикално творчество на Петър Дънов

Хор и солисти ще представят музикално творчество на Петър Дънов
A A+ A++ A

Петият концерт от цикъла "Музикалното творчество на Петър Дънов" ще се състои на 27 септември от 11 часа в зала "България", съобщиха организаторите.

Концертът се нарича "Обетована земя" и включва песни от различни направления в уникална музика на учителя - молитвени песни на санскритски език, библейски песни, песни за природата, възпитателни песни, песни от танца "Паневритмия" и др.

В концерта ще участват Филхармоничен хор "Светослав Обретенов", Камерен ансамбъл "Софийски солисти" и знаменитите певци Цветана Бандаловска, Марияна Панова и Атанас Младенов - солисти на Софийска опера, както и сестрите - сопрани Пламена, Гиргина и Вера Гиргинови - прочути оперни прими.

Диригент и автор на обработките е Петър Ганев. Той е разработил цялото музикално творчество на Петър Дънов /180 песни/ за мащабно изпълнение от хор, оркестър и солисти. Негова цел е да запознае българската културна общественост с това национално богатство. Интегралното изпълнение на музикалното творчество на Петър Дънов е посветено на 150- годишнината от неговото рождение.

Музиката на Петър Дънов е лесна за възприемане от хората, но същевременно е дълбоко съдържателна - тя пречиства и обновява човешкото естество, тонира го и го настройва в синхрон с природните енергии и ритми. Организаторите напомнят, че входът за концерта на 27 септември е безплатен.

#Петър Дънов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници