Грандовете от Манчестър се провалиха на старта на Шампионска лига

Грандовете от Манчестър се провалиха на старта на Шампионска лига
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Грандовете от Манчестър – Юнайтед и Сити – за първи път в историята на КЕШ/Шампионска лига записаха поражения в един и същи ден. „Червените дяволи“ бяха съкрушени в първия си двубой след едногодишно отсъствие – 1:2 на гости на ПСВ (Айндховен), въпреки че Мемфис Депай наказа бившия си тим с красиво попадение.

Още по-лошата новина за Юнайтед бе ужасяващата контузия на Люк Шоу, който счупи крака си на две места след грубо влизане на Ектор Морено, малко по-късно реализирал изравнителния гол за ПСВ.

Манчестър Сити влезе със самочувствието на убедителен лидер с пълен актив от точки и без допуснат гол в петте изминали кръга на Висшата лига, но бяха набързо приземени от намиращия се в мини-криза Ювентус.

„Старата госпожа“ осъществи бърз обрат от 0:1 до 2:1 след почивката и след като не можа да спечели срещу Удинезе, Рома и Киево в Серия А, постигна бляскав успех, с който тотално огорчи домакините си.

Феновете на Манчестър Сити се надяваха, че с дадените 100 милиона паунда за Кевин де Бройне и Рахийм Стърлинг съставът им най-накрая ще бъде достоен да остави сериозна следа в турнира, но се оказа, че „гражданите“ все още са далеч от истината.

И докато Манчестър Юнайтед ще трябва да се бори в конкуренцията на Волфсбург, ПСВ и ЦСКА (М) за едно от двете първи места, то Сити е в далеч по-сериозната компания на Юве, Севиля и Борусия (Мьонхенгладбах).

#Шампионска лига #Манчестър Юнайтед #Манчестър Сити

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници