''Великата стена на Тръмп'' - решението на САЩ срещу мигранти от Мексико ?

''Великата стена на Тръмп'' - решението на САЩ срещу мигранти от Мексико ?
Доналд Тръмп Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп изяви желанието си да построи ''Великата стена на Тръмп'' по протежение на границата на САЩ с Мексико.

Той умишлено оприличи идеята си на едно от седемте чудеса на света - Великата китайска стена. Той дори заяви, че планира да финансира проекта си като принуди Мексико да плати за изграждането на стената. Тръмп смята, че това би могло да се осъществи като се изземат доходите на нелегалните мексикански имигранти в САЩ, както и чрез увеличаване на броя на трансграничните полицаи в Мексико.

Кандидатът на републиканците е известен с позицията си по отношение на емиграцията, а консервативните му изказвания печелят все повече привърженици отвъд океана, коментира изданието USA Today.

Въпреки това, редица анализатори се изказаха против подобна мярка и изразиха съмнения, че подобно решение ще даде ефективни резултати. Мнозина коментираха, че точно както китайската стена се е оказала безсилна пред набезите на хуните, така и ''стената на Тръмп'' няма да разреши проблема.

Правозащитни латиноамерикански организации пък оприличиха предложението на милиардера на идеята за Берлинската стена, построена през 1961, за да раздели Източна и Западна Германия. 

#Доналд Тръмп #кандидат-президент #САЩ #мигранти #Мексико #Републиканска партия #правозащитни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници