Кое атакуващо трио ще вкара повече голове в Примера дивисион

Кое атакуващо трио ще вкара повече голове в Примера дивисион
A A+ A++ A

Карим Бензема, Гарет Бейл и Кристиано Роналдо поведоха Реал Мадрид към "десетата" през сезон 2013/2014, а година по-късно Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар бяха в топ форма и помогнаха до голяма степен на Барселона да се поздрави с требъл (Шампиони на Испания, Купа на краля, Шампионска лига).

И двете тройки нападатели стартират сезона и битката между тях вече е факт.

През сезон 2013/2014 година Бензема, Бейл и Роналдо вкараха общо 97 гола, а 28 от тях бяха реализирани в Шампионска лига. Тогава португалецът подобри рекорда на турнира със 17 попадения, като бившият играч на Тотнъм добави 6, а 5 дойдоха от френския национал.

Интересното е, че през последния сезон, когато "белия балет" не спечели нито един трофей, триото, познато повече като BBC, вкара точно 100 попадения - 61 от Роналдо, 17 от Бейл и 22 от Бензема.

Тогава обаче на най-високата стълбичка в класирането се качи тройката нападатели на Барселона - Меси, Суарес и Неймар, които вкараха съответно 58, 25 и 39 гола или общо 122. Постижението на уругваеца обаче е най-ценено, тъй като той бе наказан за началото на сезона и дебютира с екипа на каталунците в края на октомври.

През последния сезон MSN вкара 27 гола в шампионска лига - Меси и Неймар по 10, Суарес 7 - като помогна за петата титла от най-престижния клубен турнир, в който те спечелиха с 3:1 на финала в Берлин срещу Ювентус.

В края на миналия сезон ВВС бяха критикувани за малкото отбелязани голове, като Бензема тогава отвърна, че триото предлага не само попадения, но и много асистенции. Статистиката обаче показва, че и в тази класация триото на Барса е по-напред - 55 срещу 46.

Цялата статия прочетете на този линк.

#Примера дивисион #Барселона #Реал Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници