Цветанов оневинен по всички обвинения

Цветанов оневинен по всички обвинения
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е обявен от Апелативния съд за невинен по обвинението, че от 26 август до 18 септември 2010 г. е осуетил разпореждането със СРС срещу Орлин Тодоров, Милен Димитров и Пламен Вачков. Той е оневинен по всички обвинения.

Цветанов бе признат за виновен на две инстанции и бе осъден на четири години затвор за това, че е отказал да се прилагат специални разузнавателни средства (СРС) срещу Тодоров, като върху отказа е написал шест пъти "не".

Делото обаче беше върнато от Върховния касационен съд на втора инстанция и днес Апелативният съд оправда бившия министър.

След края на заседанието Цветанов коментира обвинението срещу себе си, като заяви, че някой може би е преценил, че трябва да се реваншира заради дейността му като министър на вътрешните работи. Той добави, че никога не се е чувствал виновен, или че е направил някакво нарушение, предаде БТА.

По-рано адвокатът на Цветанов - Менко Менков, заяви, че обвинителният акт срещу довереника му не почива на законова основа и министърът на вътрешните работи е имал право да действа при оперативна самостоятелност. Според прокуратурата обаче Цветанов е нямал правомощията да откаже прилагането на СРС, след като това вече е било разрешено от съда.

Днешното решение може да се протестира от обвинението пред Върховния касационен съд.

#Цветан Цветанов #обвинения #присъда #апелативен съд #Орлин Тодоров #Милен Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници