Манчестър Юнайтед подчини Ливърпул в дербито

Манчестър Юнайтед подчини Ливърпул в дербито
A A+ A++ A

Най-скъпият тийнейджър в историята на футбола Антони Марсиал направи мечтан дебют с екипа на Манчестър Юнайтед, след като реализира решителен гол в дебюта си при успеха с 3:1 в голямото дерби срещу Ливърпул в 5-ия кръг на английската Висша лига.

Видео от головете вижте в Sporta.bg

„Червените дяволи“ за първи път от началото на сезона истински зарадваха феновете си, като преодоляха неузнаваемо слаб и плах отбор на Ливърпул, който по никакъв начин не припомни за доброто си представяне като гост на Арсенал преди паузата.

Дейли Блинд откри резултата в 47-ата минута, след като с мощен изстрел в горния ъгъл се възползва от центриране на Хуан Мата от фаул при заучено положение. В 70-ата минута Андер Ерера бе фаулиран в наказателното поле и сам превърна дузпата в гол с безпощаден изстрел от бялата точка.

Кристиан Бентеке в 84-ата с фамозна задна ножица върна надеждите на Ливърпул, но само 120 секунди по-късно фантастичен самостоятелен пробив между трима противници на Нтони Марсиал завърши с прецизен изстрел в ъгъла за 3:1, с което „Олд Трафорд“ избухна.

Манчестър Юнайтед събра 10 точки и се изравни на второ място в Арсенал в класирането, изоставайки с 5 от лидера Манчестър Сити. Ливърпул остава със 7 пункта на 9-та позиция.

#Манчестър Юнайтед #Ливърпул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите