Калфин: Разпределените у нас бежанци не са много

Калфин: Разпределените у нас бежанци не са много
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът Ивайло Калфин заяви, че тези малко над 2000 бежанци, които трябва да бъдат разпределени у нас по системата на задължителни квоти, предложена от Брюксел, не са значителен брой.

„Няколко неща трябва да се направят. Те се съдържат и в българската позиция, които би трябвало да се променят. Ние можем да осигурим първоначални условия, но не можем да задължим бежанците да стоят в България, затова трябва да им преработка на тези Дъблински споразумения, според които те са длъжни да стоят в страната, в която са влезли или разпределени – няма как, нито можем да ги арестуваме, нито можем да ги завържем”, коментира Калфин пред БНР.

Вицепремиерът и социален министър подчерта, че на второ място, част от бежанците предпочитат в Швеция или в Германия, или в някоя от по-богатите страни да останат и да работят, отколкото в България. Така че, ние трябва да сме наясно, че в България трудно можем да предложим равнище на заплащане, социална система, такава, каквато имат другите страни.

„Съобразно с това, което имаме в България, всеки, който би искал да дойде да работи, да се включи действително в икономическия живот, би трябвало да потърсим такава възможност”, категоричен бе Калфин.

#Ивайло Калфин #Калфин #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници