СИРИЗА вдига духа на гърците, "Нова демокрация" - икономиката

СИРИЗА вдига духа на гърците, "Нова демокрация" - икономиката
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

С третия спасителен план поставихме интереса на гръцкия народ над всичко. Това заяви бившият премиер на Гърция Алексис Ципрас в първия предизборен телевизионен дебат срещу Евангелос Меймаракис от консервативната партия "Нова демокрация".

Ципрас обеща да продължи борбата срещу строгите икономии, ако спечели изборите на 20 септември. Той призна, че правителството му не е изпълнило част от ангажиментите си за скъсване с икономиите и със зависимостта от кредиторите, предаде АФП, цитирана от БТА.

„Борбата продължава и в бъдеще ще успеем", заяви бившият премиер.

Ципрас защити решението си да повери в началото на предишния си мандат министерството на финансите на Янис Варуфакис, който по думите му е дал динамика на преговорите и е повдигнал духа на гърците.

61-годишният Меймаракис, който в социологическите проучвания върви наравно с левия си опонент, заяви, че за разлика от СИРИЗА, "Нова демокрация" може да привлече инвестиции, за да вдигне на крака икономиката.

Той потвърди ангажимента си да извлече възможно най-добър резултат от преговорите с кредиторите и определи като много болезнен наложения на Гърция план, срещу който да получи нови заеми в размер на 86 милиарда евро.

На 20 септември гръцките граждани ще участват за пети път в рамките на шест години в избори, на които оттеглилото се правителство ще се опита да постигне нов мандат за прилагане на реформите, изисквани в рамките на новия спасителен пакет за страната в размер на 86 млрд. евро.

Вчера бе съобщено, че Гърция ще създаде работна група с представители от Тройката външни кредитори в търсене на пътища за оказване на подкрепа на крехката банкова система на страната след парламентарните избори по-късно през септември.

#Гърция #Алексис Ципрас #Ципрас #избори #Евангелос Меймаракис #Меймаракис #СИРИЗА #Нова демокрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници