Арестуваха двама измамници, измъкнали половин милион лева от баба

Арестуваха двама измамници, измъкнали половин милион лева от баба
A A+ A++ A

Телефонни измамници измъкнаха валута за над половин милион лева от 80-годишна старица, но бяха заловени след часове, съобщи шефът на пловдивската полиция старши комисар Христо Разсолков. Парите са извадени от фирмена каса на внука на бабата.

Апашите са приложили класическа схема на телефонна измама - обадили се на 8 септември на 80-годишната жена в Първомай, че внукът й е пострадал. Първоначално поискали 30 000 лева. Изплашената жена обещала да ги даде. Малко по-късно на адреса й пристигнал 34-годишен мъж. Пенсионерката му казала, че има само 5000 лева, но внукът й държал и други пари в металната си каса.

Бабата нямала ключ за сейфа и сама предложила на бандита да я разбият с инструменти. След като не успели с подръчни средства, купили ъглошлайф и разрязали касата. Оттам измъкнали 268 000 евро и 80 000 долара.

В сейфа имало и около 1 кг злато, но бабата не разрешила да го вземат.

Чак когато останала сама, старицата се обадила на дъщеря си и разбрала, че е измамена.

34-годишният бандит е заловен на главния път София-Варна, каза старши комисар Христо Разсолков. Преди това оставил своя дял от плячката при роднини в хасковско село. Останалото е трябвало да предаде на друг мъж, който също е арестуван.

Цялата сума е намерена, уточни шефът на отдел "Криминална полиция" в Пловдив комисар Николай Кирков. Парите са били фирмени. Внукът на бабата имал фирми за търговия с тежка индустриална техника.

 

#телефонна измама #Първомай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници