Брутално! Ревнивец сцепи главата на жена си, децата мили кръвта от пода

Брутално! Ревнивец сцепи главата на жена си, децата мили кръвта от пода

Pixabay

A A+ A++ A

Нов случай на домашно насилие разтърси Първомайско. Броени дни след като цяла България застана зад обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче от Стара Загора, друга жена едва не изгуби живота си в първомайското село Виница, след като стана жертва на собствения си съпруг, съобщи адвокат Атанас Атанасов, който защитава пострадалата жена.

Районният съд в Първомай е издал заповед за незабавна защита на многодетната майка. Жената в момента е настанена при свои роднини.

Инцидентът се е разиграл на 30 юли в семейното жилище, а основният мотив е ревност. Трите деца на семейството не са станали преки свидетели на случая на насилие, но след това те със собствените си ръце са измили кръвта на майка си.

Съпругът се прибрал от работа по обяд и макар домът им да бил подреден, а обядът – приготвен, той се подразнил, че жена му си гледа телефона. Вдигнал огромен скандал, минал зад гърба й и я ударил по главата с тежък предмет.

След удара жената часове наред била в безсъзнание и се свестила чак в болницата в Първомай. Лекарите там й дали първа помощ, но преценили, че животът й е в опасност и я транспортирали в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, където близо седмица медиците се борили за нея. Състоянието й било усложнено заради хронична хипертония и анемия. Многодетната майка е с пет шева на главата, има загуба на паметта, и досега изпитва силни болки. Въпреки това, подобно на случая с Дебора, заключението на съдебно-медицинската експертиза е, че става дума за „лека телесна повреда“.

За пострадалата жена се грижат роднините й, тъй като и след посегателството съпругът й не спрял да я заплашва. „Живее в постоянен страх и ужас и се притеснява от нов побой“, коментира адвокат Атанас Атанасов. По думите му, страховете й от саморазправа са основателни, тъй като преди години, докато съпрузите работели в Гърция, мъжът отново пребил съпругата си, а тамошните власти взели адекватни мерки.

На 8 август т. г. Районният съд в Първомай е издал заповед за незабавна защита на жената по чл. 18 ал. 1 от Закона за защита от домашното насилие. Постановени са незабавни мерки за закрила на пострадалата. За извършеното престъпление законът предвижда до 3 години лишаване от свобода. Само от началото на годината Районният съд в Първомай е издал близо десет заповеди за незабавна закрила на пострадали от домашно насилие жени, съобщава БНР.


#Първомай #домашно насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници