Нова победа прати Германия на прага на Евро 2016

Нова победа прати Германия на прага на Евро 2016
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Световният шампион Германия постигна ключова победа с 3:2 като гост на Шотландия в среща от осмия кръг на квалификациите за Евро 2016 и затвърди първото си място в група D, макар резултатите от другите мачове да не позволиха на Бундестима още днес да си узакони мястото на Европейското първенство.

Видео и подробности от мача вижте в Sporta.bg

Томас Мюлер откри резултата след рикошет в 18-ата минута, но грешка на Мануел Нойер доведе до автогол на Матс Хумелс в 28-ата след центриране от фаул на Шон Малоуни. Отново Мюлер с инстинктивно докосване направи 1:2 само пет минути по-късно с добавка след изстрел на Емре Джан, но Шотландия изравни 120 секунди преди почивката чрез Джеймс МакАртър и нова неубедителна намеса на Нойер.

В 54-ата минута Илкай Гюндоган – единствената промяна в състава на Йоахим Льов спрямо победата над Полша в предишния кръг – се разписа след подаване на Мюлер за 2:3, което се оказа и крайният резултат.

Германия вече е с 19 точки два кръга преди края на квалификациите и удържа първото място с 2 аванс пред Полша, която по същото време унищожи Гибралтар с 8:1. Шотландия остава на 4-та позиция с 11 пункта и намалени шансове за бараж, въпреки че реализира повече от един гол за първи път от последните си шест мача (ако не броим победата 6:1 над аматьорите от Гибралтар).

Ирландия спечели с 1:0 домакинството си на Грузия и събра 15 точки, увеличавайки аванса си на трето място пред Шотландия. Поради тази причина Германия още не може да празнува класирането си на Евро 2016, но пък Томас Мюлер с осем попадения в квалификациите вече е втори сред реализаторите и изостава само от Роберт Левандовски, който е с 10, но шест от тях отбелязани в мачовете с Гибралтар.

Германия е лидер в Група D, след като в предишния си двубой надви Полша с 3:1 във Франкфурт на Майн и събра актив от 16 точки – 2 пред "дружината". Шотландия е на четвърто място с 11 пункта и има реален шанс не само за бараж. Третият Ирландия (12) приема предпоследния Грузия (6) по същото време тази вечер.

#Германия #Евро 2016

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници