България отстъпи на Италия с 0:1

България отстъпи на Италия с 0:1
A A+ A++ A

Българският национален отбор загуби с 0:1 гостуването си на Италия в среща от осмия кръг на квалификациите за Евро 2016 на стадион „Ренцо Барбера“ в Палермо. Единственото попадение бе реализирано още в петата минута от Даниеле де Роси, който се разписа от дузпа, отсъдена за нелепо нарушение на Веселин Минев срещу Антонио Кандрева.

Подробности и видео от мача вижте в Sporta.bg.

Голът бе 11-ти за Де Роси с националната фланелка и извиси „Скуадра адзура“ на първо място в класирането на нашата група Н, след като по-рано днес Норвегия спечели с 2:0 домакинството си на Хърватия.

Италия събра 18 точки и се извиси с 2 аванс пред Норвегия докато Хърватия се свлече до трета позиция с 15 пункта, като може да бъде наказана от УЕФА и да загуби 1 точка заради свастиката на терена по време на домакинството си на 'адзурите'. България остава на четвърто място с осем точки, а Азербайджан е пети с 6, след като днес направи 2:2 като гост на Малта (2).

Българите играха доста по-добре отколкото в мача с Норвегия, но това не им помогна да постигнат първа победа в историята като гости на Италия, а вратарят ни Божидар Митрев се погрижи да не допуснем по-сериозно поражение от 0:1.

#Италия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници