Протести в Сърбия след опасения, че Унгария ще затвори границите си

Протести в Сърбия след опасения, че Унгария ще затвори границите си
Протестите пред гара ''Келети'' в Унгария Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Протест заради политиката на Унгария спрямо мигрантите се проведе пред унгарското посолство в сръбската столица Белград, съобщи кореспондент на БНР.

В Сърбия все още няма официална реакция на думите на бившия френски президент Никола Саркози, че лагери за бежанците идващи от Близкия изток, трябва да бъдат изградени в Сърбия и България, както и в някои от страните от Северна Африка. Именно поради тези изявления в Сърбия се засилиха опасенията, че кризата ще се задълбочи, ако Унгария затвори границата си. 

Председателят на парламентарната комисия по сигурност в сръбския парламент и бивш шеф на военното разузнаване в западната ни съседка- Момир Стоянович предупреди, че това би могло да има негативен ефект върху Сърбия.

Стоянович казва че с повишаването на броя на мигрантите от Сирия и Близкия изток нарастват и опасенията в сръбските специални служби. Той дава подкрепата си за квотното разпределение на бежанците, но добавя че Сърбия няма достъп до европейските фондове и това би могло да ограничи възможността и да се погрижи адекватно за тях. 

Сръбският военен министър Братислав Гашич казва пред белградското издание „Блиц”, че западната ни съседка се  подготвя за всеки сценарий.

#мигранти #Сърбия #Унгария #бежанци #криза #Никола Саркози #граници #фондове #Братислав Гашич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници