Орбан изпраща полиция на границата срещу бежанците

Орбан изпраща полиция на границата срещу бежанците
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи, че Унгария ще разположи след 15 септември полицейски сили по границата със Сърбия за спиране на притока на бежанци, а ако парламентът разреши - и армията, предаде Ройтерс.

Той посочи, че ще сложи под цялостен контрол границата.

"След 15 септември ще има големи промени, крачка по крачка ще сложим контрол на границата. Ще изпратим полицията, а ако получим одобрението от парламента ще изпратим и войската", каза Орбан.

"Не става въпрос за 150 000 мигранти, които някои искат да ги преразпределят по квоти. Не става въпрос нито за 500 000 души, както чух да твърдят в Брюксел. Става въпрос за милиони, десетки милиони, защото бежанската вълна е безкрайна", подчерта Виктор Орбан.

Междувременно директорът на унгарската полиция Карой Пап заяви, че Унгария повече няма да наема автобуси, за да превозва мигрантите до границата с Австрия. Той подчерта, че транспортирането на хиляди мигранти, извършено през нощта и в събота сутринта, е било „еднократна инициатива“, предаде БГНЕС.

Тази нощ Унгария отпусна около 100 автобуса, които да откарат хиляди бежанци от централната гара на Будапеща на границата.

„Предоставянето на автобуси до Австрия бе еднократна инициатива. Няма да има повече коли за транспортиране на бежанците, които поеха по пътя към Виена“, каза Карой Пап.

Хиляди имигранти влязоха в Австрия от Унгария. Виена и Берлин обявиха тази нощ, че ще приемат безпрепятствено бежанците. 

Междувременно Европейският съюз свика извънредна среща на министрите на външните и на вътрешните работи на 28-те членки на 5-6 октомври, на която ще бъде обсъдена и ситуацията в Унгария.

#Виктор Орбан #полиция #бежанци #граница #автобуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници