Иван Иванов: Очаква се поевтиняване на природния газ с 13,65%

Иван Иванов: Очаква се поевтиняване на  природния газ с 13,65%
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Считам, че природния газ ще поевтинее с общо 30% за годината. Предварителните разчети на „Булгаргаз” показват, че цената на природния газ за следващото тримесечие би трябвало да бъде с 13, 65% по-ниска”,  каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов пред журналисти в сградата на комисията, предаде aгенция „Фокус”.

По думите му движението на котировките на суровия петрол в последните 10 дни показва, че този процент може да бъде дори и по-голям. Иван Иванов не пожела да коментира дали спада в цената на природния газ ще се отрази на цената на парното през зимните месеци.

На 10 септември Комисията за енергийно и водно регулиране ще получи ценово предложение на”Булгаргаз” за цените на природния газ.

"Комисията ще излезе със свое решение, защото няма пряка зависимост между цената на парното и природния газ.Природния газ е суровина и както цената на въглищата и нейното изменение няма пряко отражение върху цената на електроенергията, така и цената на природния газ няма пряко отражение върху топлинната енергия", каза още Иванов. 

#природен газ #парно #Иван Иванов #комисия #''Булгаргаз''

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници