Японска компания разработи обувки за увиване

Японска компания разработи  обувки за увиване
A A+ A++ A

Преди да започнат да използват традиционни чанти, Японците са увивали притежанията си в така наречените ''фурошики''. Те представляват елегантни платове с разнообразни шарки и декоративни елементи, които са били използвани както са допълнения към облеклото, така и за пренасяне на различни предмети.

Една японска компания обаче е решила да възроди употребата на ''фурошики'', но в малко по-нетрадиционен . Модната линия нетрадиционни обувки за увиване около крака на японския дизайнер Масая Хашимото беше пусната в продажба по-рано през годината от италианската компания Vibram. Те са познати на пазара и с първите спортни обувки с пръсти, които предизвикаха фурор през 2011 година.

Идеята на серията ''Фурошики'' е да бъдат увивани около краката, както са били увивани различни предмети преди години. Обувките нямат връзки, а се прикрепят с лепенки. Така те се изработват в универсални размери, които позволяват и да бъдат използвани за по-дълго време.

Новата модна линия вече е в продажба, като предстои да онлайн магазинът на марката да започне да предлага стоката и в Европа и Америка. Чифт от нестандартните обувки ще ни струва 0.

#Япония #обувки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници