Само 2400 кучета законни в София

Само 2400 кучета законни в София
A A+ A++ A

Cамо 2406 собственици на кучета в София са се възползвали от амнистията от такса, която Столичната община дава при регистрация на кастрирано животно, пише "24 часа".

Данните са за 2014 г. От началото на годината данните не са по-различни - едва 395 стопани са регистрирали 535 домашни кучета. Не е известно колко от тях са кастрирани.

През 2014 г. приходите от такса куче са малко над 94 000 лв., а от началото на годината до края на май - 59 506,66 лв. Таксата е 24 лв. на година, уточняват от Столичната община.

От два месеца пък работи новата общинска кастрационна клиника в район “Връбница”. Там от “Екоравновесие” правят безплатна кастрация, обезпаразитяване и чипиране не само на улични кучета, но и на дворни любимци. Собствениците могат да заведат сами дворното си куче, да се обадят на телефона на “Екоравновесие” или по електронен път да заявят, че искат животното им да бъде взето и транспортирано до клиниката.

“Става дума обаче само за дворни кучета, не за породисти домашни любимци. Кастрирането, чипирането и обезпаразитяването е безплатно”, обясни шефът на “Екоравновесие” Петър Киров.

За поредна година има кампания за безплатна обработка на дворни кучета в софийските села и ромските махали. В последния месец са кастрирани 32 животни в селата, а за 3 месеца - около 300 в кв. “Хр. Ботев”.

Безплатна кастрация за домашните любимци на социално слаби стопани се извършва и в клиниката на фондация “Четири лапи”. Помещението в Банкя беше предоставено от общината. Там освен кучета се кастрират и котки.

#кучета #регистрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници