Македония започна да пуска част от бежанците в страната (ВИДЕО)

Македония започна да пуска част от бежанците в страната (ВИДЕО)
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Македонската армия започна да пропуска малки групи мигранти от гръцка на македонска територия, недалеч от Гевгелия. Право да преминат границата имат предимно жени, деца и възрастни хора. Всички те бяха придружавани от полицейски екип до железопътната гара на града.

От армията съобщиха, че и в бъдеще ще бъдат пропускани малки групи хора, но само с разрешението и преценката на македонските власти. Първата група от около 200 души премина в ранния следобед, а около 20.00 часа българско време още около 400 бежанци бяха допуснати да преминат границата.

В събота сутрин влак с близо 600 мигранти тръгна от Гевгелия.

Говорител на вътрешното министерство на Македония обяви, че Скопие пропуска на територията на страната такива количества мигранти, които успешно може да транспортира до границата със Сърбия. От Скопие поискаха от съседните си страни да изпратят допълнителни вагони, с които да бъдат композирани влаковете за мигрантите.

Македония обвинява Гърция, че организирано превозва с автобуси хиляди мигранти от островите през Солун до граничния район край Гевгелия. Македония не разполага с достатъчно ресурси, за да приеме имигрантите, струпани по гръцката граница, каза македонският министър на външните работи Никола Попоски пред Би Би Си.

#Македония #бежанци #мигранти #Гърция #Гевгелия #Скопие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници