Борисов увери: Няма да има още бежански натиск у нас

Борисов увери: Няма да има още бежански натиск у нас
Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Взети са всички необходими мерки относно бежанската вълна. Това обяви в Смолян премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНР. В събота той увери, че страната ни в момента няма основание да се притеснява повече от бежанския натиск, отколкото досега.

Припомняме, в събота сутрин зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев съобщи, че от вторник сухопътни войски и „Гранична полиция" започват съвместни дейности по критичните точки на зелена граница и КПП-ата. Това е решено на вчерашната среща в МВР, на която присъстваха ръководителите на службите, премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов. Военните ще се включат и с техника. Ще се увеличат и хеликоптерите на граничарите, които да засилят наблюдението от въздух.

Премиерът Бойко Борисов обясни, че са изпратили повече хеликоптери и служители на границата. Досега целият ресурс е отивал на българо-турската граница, но от вчера са изпратени екипи и „по Кюстендил, по гръцката граница". „С Гърция лесно, защото като страна-член на ЕС можем да ги върнем, ако влязат повече бежанци, докато с Македония не е същия проблем. Затова там са повече хора. Тези хора трябва да си стоят в своите държави", категоричен е Борисов.

Той изтъкна, че в Гърция, Турция и Македония правителствата са в оставка. В Румъния премиерът също е подал оставка. Затова той благодарил на БСП, и на АБВ, както и на всички, които поддържат коалицията - Патриоти, Реформатори, за това, че имаме парламент, правителство и всички заедно поддържат стабилността в държавата. Според премиера на фона на всички останали, имаме реален шанс да се измъкнем от блатото.

#Бойко Борисов #бежанци #Македония #Гърция #Филип Гунев #БСП #АБВ #Смолян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници