Столична община обещава: ще изглади кръпките по кварталните улици

Столична община обещава: ще изглади кръпките по кварталните улици
Ремонтните групи на "Топлофикация" са си тръгнали, а с тях и половината асфалт по улиците Снимки: Novinite.bg
A A+ A++ A

Столичният квартал "Лозенец" е почти непроходим между булевардите "Джеймс Баучър" и "Вапцаров" след два последователни ремонта на водопреносната мрежа, оплакаха се жители на квартала. Проверка на Novinite.bg показа, че е цяло геройство да се стигне до адрес в тази част с автомобил. И пешком не е лесно.

 

 

На метри от входовете зеят дълбоки ровове. Тротоарите са неизползваеми.

 

 Там, където се работи, за колите са оставени двуметрови процепи, а пешеходците трябва да налучкват откъде е безопасно да заобиколят.

 

Проблемът е, че на много места ремонтите са приключили, пръстта е върната върху колекторите и дори е заравнена - доколкото това е възможно.  И хората се питат: Ами ако остане така и занапред?

 

Бившите асфалтови площадки и тревни алеи са като разорани, няма и помен от предишните градинки около блоковете.

 

 "Възстановяването на участъци, където са извършвани ремонтни дейности, се извършва от този, който е извършвал ремонта. Ако са "Топлофикация" или "Софийска вода", те са длъжни да се заемат с възстановяването на първоначалния вид на терена" - това обясниха от Столична община пред Novinite.bg по повод сигналите от жители на "Лозенец".

В интервю на кмета Йорданка Фандъкова пред бТВ ясно се чу, че общината смята да преасфалтира разкопаните от "Топлофикация" и "Софийска вода" участъци. Кметицата не уточни защо двата ремонта не са синхронизирани.

От Столичната община обаче коментираха, че фирмите, извършващи ремонти, са длъжни да възстановят само ремонтирания участък. Така се получават кръпките на платното. Затова общината планира да уеднакви и да подобри тези участъци. Изцяло ще бъдат преасфалтирани улиците в квартал "Лозенец" до края на септември.

 

 

Йорданка Фандъкова заяви по-рано, че от тази година общината е започнала по-масираното влизане в кварталите - изграждат се и се ремонтират 30 вътреквартални улици.

Служителите й не можаха да ни ориентират с какво финансиране ще бъдат загладени кръпките.

#Лозенец #Софийска вода #топлофикация #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници